tisdag 30 oktober 2012

Celldonation - Huddinge

Idag har vi pratat med överläkaren i nere i Lund. Alla blodvärden är på väg ner.

HB: 111
Totalt vita: 1,8
Neutrofila: 0,3
Trombocyter: 10 (påfyllt idag)

Vilket innebär att de i nuläget inte vågar ge mer cellgifter då risken är förstor att den nya benmärgen tar skada. Förändringarna (eller tumörerna) i hjärnan är enligt överläkaren väldigt små och ger i nuläget inte upphov till några symptom. Det är också svårt att säga om de är nytillkommna eller om de funnits tidigare och kanske rent av redan börjat krympa pga cellgifterna som maken fått regelbundet in i ryggmärgen de senaste veckorna. Det enda vi kan göra är att vänta och göra nya undersökningar längre fram.

Men i och med att man bestämt att göra uppehåll med cellgifterna så passar det nu bra att genomföra celldonation. Maken mamma kommer att vara donator och celler kommer att "skördas" i Huddinge och maken kommer också att få cellerna i Huddinge så vi åker nog upp allihopa under nästa vecka. Inväntar svar från Huddinge på när de kan ta emot oss.

Celldonationen går ut på att makens mamma lämnar blod. T-lymfocyter som är specialiserade på att hitta och förstöra EB-virus sortera ut ur blodet och ges till maken. Sedan är det bara att vänta och hoppas att de donerade T-lymfocyterna hitta allt jäkla skitvirus och oskadliggör det. Det är så det fungerar i teorin, återstår att se hur det kommer att fungera i praktiken...

Idag har jag och lilla loppan varit en sväng på jobbet och ikväll har vi varit allihopa hos mina föräldrar. Det var skönt att komma hemifrån en stund. Maken mår lite illa, har ont i huvudet och har yrsel till och från. Förmodligen pga alla tunga cellgifter han fick förra veckan.