onsdag 17 oktober 2012

Cellgifter

Det blir en cellgiftsbehandling, med start imorgon. Två olika sorter imorgon, sen paus två veckor och sen en tredje sorts cellgift och sen vänta två veckor och sen mer cellgift. Hur länge det kommer att hålla på med dessa intervaller är svårt att säga och vad som kommer att hända är svårt att säga.

PET-scannen visade att vissa förändringar (tumörer) hade minskat och vissa hade växt. Detta i kombination med att blodvärdena har stigit gör att man "vågar" starta  en cellgiftsbehandling. Hade blodvärdena fortfarande varit låga hade man inte gjort detta val. Virus i blodet har dessutom ökat mycket den senaste veckan...

Cellgifterna ska ta bort de celler som är infekterade med virus. Dock kommer cellgifterna också att påverka benmärgen och blodvärdena (och där med immunförsvaret) kommer att gå ned men när och hur mycket är svårt att säga. Första kollen blir på fredag och avgörande för helgens eventuella permission. Troligen kommer trombocyterna att dippa först och behöva fyllas på.

Parallellt med cellgifterna kommer man att genomför den experimentella behandlingen med donation av lymfocyter  från någon familjemedlem, vem är inte bestämt än, inte heller när. Detta ska hjälpa till att bekämpa viruset.

Nu är hela lilla familjen samlad hemma hos goda vänner några mil från sjukhuset. Blir nog lite trångt i 120 cm gästsängen här..