fredag 4 januari 2013

Förlamning i halsen

Ok bort med illamående och in med förlamning av halsen...

Öron-näsa-hals doktorn kunde inte se något onormalt i halsen, inget sår eller infektion. Så svårigheterna med att sälja fortsätter. Idag har maken även lite svårt att prata. Han kan nästan bara äta flytande föda men även då är det svår och det blir många hostningar och nysningar och fnysningar innan måltiden är slut. Skitjobbigt, nu sitter han och våndas över att han snart ska ta sina kvällsmediciner, 4 tabletter som ska sväljas...

Eftersom förlamningen tros bero på svullnaden i hjärnan (CNS) är det inte så mycket att göra mer än att vänta och höja kortisondosen igen. Eftersom man inte hittar några lymfomceller i spinalvätska så tror man fortfarande inte att det är lymfom utan en reaktion då T-celler (från makens mamma) "tar hand om" virusskiten. Tidigare i höstas när han var förlamad i benet och hade två tumörer i ryggmärgen så fanns det massor av infekterade celler i spinalvätskan.

Svaren på MR av ryggmärgen visar att tumörerna från i höstas är lika stora eventuellt lite större. Vilket förklaras av att de blir större innan de blir mindre(?). Det vill säga det pågår en inflammatorisk process när T-cellerna jobbar för att ta hand om skitviruset.

Ögonläkaren tyckte inte att det var något onormalt med synnerven, 13 % av befolkningen har tydligen olika stora pupiller.

I helgen är maken hemma på permission och om lilla loppan är feberfri blir det barnkalas imorgon!