lördag 26 januari 2013

Förstärkning och dålig vård

I helgen har vi förstärkning av tre Uppsalavänner. Jag är jag är hemma och tar det lugnt med lilla Loppan och maken får besök hela dagen i Lund. Hoppas han orkat komma ur sängen...

I onsdags hade jag och svärmor ett långt samtal med en läkare på avdelningen om att de måste hjälpa maken mer med att få i sig mat och komma upp ur sängen på dagarna. Läkaren höll med om att de kanske inte gjort sitt bästa men att de skulle ta upp det med all berörd personal. Vi pratade också om att det skulle beställas specialmat (mindre portioner men mycket energi) eftersom sonden åkt ut och halsen verkar vara bättre.

I torsdags fick vi besked att specialmat var beställt och att det skulle komma på fredagen. När vi kom i fredags klockan 15 stod en nästan orörd tallrik med gröt och en torr ostmacka på en bricka på rummet. Då hade man serverat honom frukost klockan 11, som han inte rört och sedan inte gett honom någon lunch?! Hur kan man inte servera mat till någon som är i extremt behov av näring och energi!? Hur ska han kunna försöka äta när han inte får någon mat och inte får lämna rummet? Nytt samtal med läkaren som inte kunde förklara hur detta kunnat ske och en sköterska som försäkrar att NU har man beställt högenergimat... Till lunch idag, vanlig mat... kanske högenergimat till kvällsmat... Känner mig maktlös och ledsen.